Пребарување

Vatican News
Папата Фрањо Папата Фрањо   (Vatican Media)

Папата Фрањо за случајот Мeкерик

На крајот од катехезата за молитвата на Генералната аудиенција во среда 11 ноември во библиотеката на Апостолската палата, папата Фрањо се осврна на извештајот за случајот Теодор Мeкерик.

„Вчера е објавен извештај за жалниот случај за поранешниот кардинал Теодор Мeкерик. Повторно ја истакнувам својата близина до жртвите на сексуална злоупотреба и посветеноста на Црквата да го истреби тоа зло“, порача Светиот Отец , потоа следуваше момент на тивка молитва.

12 ноември 2020, 10:25