Пребарување

Vatican News
Папата Фрањо со цариградскиот емуменски патријарх Вартоломеј I Папата Фрањо со цариградскиот емуменски патријарх Вартоломеј I  (Vatican Media)

Папата Фрањо: Посетата на гробовите на светите Петар и Павле нека ја зајакне верата на поклониците

На празникот на светите Петар и Павле во Рим, традиционално во посета доаѓаат претставници на Цариградскиот екуменски патријархат. Оваа година тоа не беше можно заради пандемијата, напомена папата Фрањо по молитвата Ангел Господов на празникот свети Петар и Павле на 29 јуни 2020 година на плоштадот Свети Петар.
29 јуни 2020, 10:22