Пребарување

Vatican News
Папата Фрањо во домот Света Марта Папата Фрањо во домот Света Марта 

Папата Фрањо молеше за луѓето кои починаа од корона вирусот

За време на светата Литургија во домот Света Марта во средата 18 март 2020 година папата Фрањо упати посебна молитва за здравствените работници кои починаа помагајќи им на заболените од коронавирусот.

„Да молиме денес за покојните, за оние кои поради вирусот го загубија животот; на посебен начин сакам да молиме за здравствените работници кои починаа овие денови. Животот го дадоа во служба на болните“ – рече Папата во молитвата на светата Литургија во домот Света Марта.

19 март 2020, 09:59