Пребарување

Vatican News
Папата Фрањо го посети привремениот здравствен центар Папата Фрањо го посети привремениот здравствен центар   (ANSA)

Папата го посети привремениот здравствен центар во Ватикан

Папата Фрањо го посети привремениот здравствен центар лоциран на плоштадот Свети Птеар

Папата Фрањо ненадејно во петок 15 ноември 2019 година попладнето го посети привремениот здравствен центар на плоштадот Свети Петар, кој е изграден пред колонадата Бернини во пресрет на Светскиот ден на сиромашни, кој се одбележува оваа недела, нудејќи привремена основна здравствена услуга на оние во потреба.

Папата Фрањо кој пред три години го воведе Светскиот ден на сиромашни, не се исплаши од силниот дожд. Во центарот кој е поставен под покровителство на Папскиот совет за евангелизација, Светиот Отец се задржа во разговор со лекарите и пациентите

Ова веќе е втор пат во пресрет на Светискиот ден на сиромашни да се изгради таков привремен здравствен центар на плоштадот Свети Петaр.

16 ноември 2019, 20:35