Cerca

Vatican News
Генералниот поглавар на Исусовците, патер Артуро Соса (во средина) Генералниот поглавар на Исусовците, патер Артуро Соса (во средина) 

Папата ја посети Генералната курија на Друштвото Исусово

Папата и оваа година пред празникот на свети Иганциј Лојолски, основач на Друштвото Исусово, ја посети нивната курија во Рим

Можам да потврдам дека Светиот Отец на 7 јули 2019 година беше во приватна посета на Генералната курија на Друштвото Исусово, каде ручаше со поглаварот, отец Артур Соса и другите собраќа – рече привремениот директор на Канцеларијата за печат при Светиот Престол, Алесандро Џизоти. Како што е познато Папата и претходните години приватно ја посетуваше Генералната курија и браќата Исусовци по повод празникот на свети Игнациј Лојолски, кој се слави на 31 јули.

09 јули 2019, 14:05