Пребарување

Vatican News
Папата Фрањо со Марио Драги на 19 октомври 2013 година

Папата именува три нови члена во Папската академија за општествени науки

Папската академија доби три нови члена

Професорот Марио Драги, професорот Педро Моранде Коурто и професорката Кокунре Адетокунбо Абгонтен Егафона се нови редовни членови на Папаската академија за општествени науки кои ги именува папата Фрањо.

Марио Драги е поранешен претседател на Европската централна банка, а другите двајца се универзитетски професори. Професорот Коурто доаѓа од Чиле, додека професорката Егафона е од Нигерија

11 јули 2020, 08:50