Пребарување

Vatican News
Епископот Стојанов со претставници на Каритас Европа и Италијански КАаритас Епископот Стојанов со претставници на Каритас Европа и Италијански КАаритас 

Епископот Стојанов во посета прими претставници на Каритас Европа и Италијански Каритас

На 26 ноември 2019 претставници во епископската резиденција во Скопје, Н.В.П. д-р Киро Стојанов, претседател на Македонски Каритас во посета ги прими претставниците на Каритас Европа г-ѓа Миријам Пикаар и на Италијански Каритас г-дин Даниеле Бомбарди.

По завршувањето на средбата со епископот Стојанов преставниците на Каритас Европа и Италијански Каритас во просториите на Македонски Каритас остварија средба и со директорот на Македонски Каритас, дон Паво Шекерија, како и со персоналот во просториите.

На средбата освен за проектните активности, стана збор и за организацискиот развој на Македонски Каритас.

01 декември 2019, 22:03