Пребарување

Vatican News
Свештениците во Македонија на духовни вежби Свештениците во Македонија на духовни вежби 

Духовни вежби за свештениците во Македонија

Свештениците од Македонија имаа духовни вежби кои ги предводеше монс. д-р Ѓуро Храниќ, надбискуп Ѓаковско - осиечки и митрополит

Со свечена света Литургија на 26 Септември 2019 година во капелата на бискупската резиденција во Скопје, предводена од надбискупот и митрополит Ѓуро Храниќ, завршија овогодинешните духовни вежби за свештениците од Македонија. При крајот од Литургијата беше исепан и фапофалната химна ‘Тебе Боже те славиме’.

Епископот Стојанов се заблагодари на надбискупот Храниќ за духовните вежби, подарувајќи му слика со ликот на Мајка Тереза, изработена во центарот „Света Мајка Тереза“ во Гевгелија.

Духовните вежби започнаа во понеделник 23 Септември 2019 година.

27 септември 2019, 16:23