Пребарување

Vatican News
Бискупот Стојанов со амбасадорката на Хрватска, Даниела Баришиќ Бискупот Стојанов со амбасадорката на Хрватска, Даниела Баришиќ 

Бискупот Стојанов ја прими во проштална посета амбасадорката на Хрватска

Во Скопје, на 29 Август 2019 година, во бискупската резиденција Скопскиот бискуп и епарх Струмичко – скопски монс. д-р Киро Стојанов ја прими во проштална посета амбасадорката на Хрватска, Даниела Баришиќ.

Амбасадорката Баришиќ се наврати на својот престој во Македонија, истакнувајќи ја отвореноста и срдечноста на народот, и ја изрази својата радост за напредокот на државата како и патот на Македонија кон евроинтеграциите.

Соговорниците се присетија на случувањата кои го одбележаа животот на локалната Црква, како и незаобиколениот голем и важен настан за Македонија, Апостолската посета на Светиот Отец, папата Фрањо. Бискупот Стојанов се заблагодари за отвореноста и соработката на амбасадорката Баришиќ ѝ подари икона на Богородица, посакувајќи ѝ нова успешна дипломатска мисија.

30 август 2019, 14:03