40 дни до СМД. Папата: „Ще се видим в Лисабон!“
„Към вас, млади хора, които се подготвяте да отидете в Лисабон или които ще проследите Световния ден от разстояние. Този ден е притегателна точка за всички. Точно сега това е точката към която трябва да насочим вниманието си. Напред! Остават 40 дни, като един Велик пост до срещата в Лисабон. Готов съм! Вече имам всичко, нямам търпение да тръгвам! Някои смятат, че заради болестта не мога да отида , но лекарят ми каза, че мога, затова ще бъда с вас”. Това казва папата във видеопослание към младите хора от Лисабон във връзка със Световния ден на младежта, планиран в Португалия от 1 до 6 август.
„Напред, млади хора! И не слушайте тези, които свеждат живота до идеи. Бедните. Те са загубили радостта от живота и радостта от срещата. Молете се за тях. Но вие, с целия ентусиазъм и с трите езика на живота: езикът на главата, този на сърцето и езикът на ръцете. Езикът на главата, за да мислим ясно за това, което чувстваме и правим Езикът на сърцето, за да чувстваме добре, дълбоко това, което мислим и направи. Езикът на ръцете, за да осъзнаем какво чувстваме и мислим. Хайде, кураж. Ще се видим в Лисабон!", завършва папата.
(dg/vatn)