Cerca

Vatican News
Папа Францішак Папа Францішак  (ANSA)

Папа: сустрэча з любоўю дапамагае нарадзіцца нанова

Сустрэча з любоўю дапамагае нарадзіцца нанова, падкрэсліў Пантыфік падчас наведвання “Дома Добрага самараніна” – каталіцкага цэнтра для моладзі і дарослых людзей, хворых на СНІД.

Падчас візіту Папа выслухаў сведчанне аднаго з пацыентаў цэнтра, які прызнаўся, што тут змог “нарадзіцца нанова”. “Тут нараджаюцца нанова не толькі тыя, каго можна назваць “першымі адрасатамі” гэтай структуры, але “праз любоў тут пастаянна нараджаюцца і абнаўляюцца Касцёл і вера”, падкрэсліў Пантыфік.

Паводле Францішка, чалавек нараджаецца нанова, калі Святы Дух дае яму здольнасць бачыць іншых не толькі як суседзяў – што таксама важна, – але як бліжніх. А калі ў Езуса спыталі: “Хто мой бліжні?” Ён не стаў адказваць з дапамогай тэорый і прыгожых прамоваў, а распавёў прыпавесць, заснаваную на канктрэтным жыццёвым прыкладзе – гісторыю пра Добрага самараніна, нагадаў Святы Айцец.

Наш блізкі, гэта ў першую чаргу той, каго сустракаем на шляху, хто падштурхоўвае выйсці за нашы прывычныя схемы і прыярытэты, хто глыбока ўзрушвае нас сваім жыццём, для каго ствараем месца на нашым шляху, перакананы ён.

“Так яго разумеў Добры самаранін, калі апынуўся перад чалавекам, якога пакінулі ледзь жывым на ўскраіне дарогі не толькі разбойнікі, але таксама раўнадушша святара і левіта, што не мелі адвагі дапамагчы яму, бо таксама і раўнадушша раніць і забівае”

, - сказаў Папа.

“Адныя з-за нейкай манеты, іншыя – з-за страху заразіцца, з-за пагарды ці сацыяльнай непрыязні без праблем пакінулі гэтага чалавека на зямлі ля дарогі”, - дадаў ён.

Рэпартаж з "Дома Добрага самараніна" ў Панаме

Пантыфік зазначыў, што для стварэння супольнасці важна клапаціцца адно пра аднаго, не быць раўнадушнымі і абыякавымі, бо “кожны з’яўляецца камнем, неабходным для будаўніцтва”, мець цярплівасць і быць гатовымі прабачаць.

“Так адбываецца цуд адчування, што тут нараджаюцца нанова; тут усе нараджаемся нанова, бо добра адчуваем ласкавасць Бога, якая дае нам магчымасць марыць аб больш гуманным свеце і таму больш Боскім”, - дадаў Святы Айцец.

На заканчэнне сустрэчы з пацыентамі цэнтра “Добрага самараніна” Францішак правёў малітву “Анёл Панскі”.

Навіна ў фармаце аўдыё
27 студзеня 2019, 17:10